Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v) Okuduğu Dilek Duaları

Allah’ın kulu ve Müslümanın aleminin elçisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) okuduğu en sevap dilek duaları nedir? ve faziletleri nelerdir? yazımızın devamında sizlerle.

Dileklerine ve umutlarına ulaşmak isteyen müminlerin önce istedikleri şey uğruna emek harcaması ve istediği dileğini, temennisini Allah (C.C.)’den istemesi gerekmektedir. Allah’ın hikmeti ile okunacak dilek duasında birçok kişinin isteklerine, dileklerine kavuşmada ona vesile olmaktadır. Peki Dilek Duası nedir?

Kısaca Dilek Duası Nedir?

Dilek Duaları: Allah, yarattığı kullarına, kendisinden devamlı istemelerini emretmiştir. Allah’ın böyle emir vermesinin nedeni, insanların aciz olması ve bazı şeylere erişmekte sorunlar yaşamasıdır. Dilek duası, Allah’ın hikmetine sığınarak bir şeye erişebilmek için okunur.

Bu duayı okuyanların, istekleri Allah tarafından kabul edilir. Ancak duayı saf bir gönül kalbiyle okumak doğru olacaktır. İmkanınız varsa duayı okumadan önce abdest almalısınız. Daha sonrasında, 3 kez besmele çekip, Fatiha okumaya başlamalısınız. Duayı okuyabilirsiniz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v)’in Dileği Olanlara Tavsiyeleri ve Okuduğu Dilek Duaları

Kör bir zat gelip, “Ya Resulallah! Allah-u Teâlâya dua et, gözlerim açılsın” dedi.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’de;

“Güzel bir abdest al!” Sonra,

“Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed (s.a.v)’i araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed (s.a.v), seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!”

Duasını okumasını tavsiye etti. O zat da, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. (Tirmizi)

Dilek Duası Arapça Okunuşu

‘Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel’azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh.’

Dilek Duası Anlamı

“Senin razı olmadıklarından ve yaptıklarımdan beni affet. Yapmadıklarımı da yapmamdan koru beni ey Allah’ım. Kendisinden hiçbir ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azim olan Allah’a istiğfar eder, günahlarımdan pişman olup, sadece ona sığınırım.”

Dilek Duası Nasıl Yapılmalıdır?

Allah’tan bir isteği olan bol miktarda İstiğfar okumalıdır.

Bir dileği olanlar bunun için adakta bulunurlarsa dilekleri daha kolay kabul olunur.

Dua ederken Hz. Muhammed (s.a.s)’i aracı etmek, dileklerimizin kabul olmasına sebep olacaktır. Peygamberimizi vesile ederek yapacağımız duaları, Rabbimiz kabul edecektir.

Dilek Duasının Fazileti Nedir?

Allah, kullarım benden istesinler diye buyuruyor. Allah’tan istemek, ona yalvarmak ayıp değildir. Gerçek, samimi Müslüman herkesin ortasında namaz kılarken bile, Allah’la konuştuğunun farkında olandır. Ağlayandır, heveslenir.

Ancak ondan ister. Allah’tan istenen safi dileklerin hiçbiri geri çevrilmez. Aslında tüm dualar dilektir. Kimisi şifa bekler, kimisi ihsan. Allah der ki isteyince, kendin gibi ister. Kul olduğunun farkında ol. Büyüklenme, tasalanma. Sen acizsin ki bunu anlayamazsın. Dilek duasının hikmetlerini şöyle sıralayalım.

– Kişinin ne muradı varsa, yakın zamanda bunun gerçekleşmesine, Allah’ın inayetiyle vesile olur.

– Hangi amaçla yapılırsa yapılsın, temiz kalple yapılması, kişinin istediğine muvaffak olmasına yardımcı olur.

– Hastalığın iyileştirilmesi, kısmetin açılması, işlerin yoluna girmesi için yapıldığında, tüm bunların insanın istediği şekilde yoluna girdiği söylenir.

– Dilek duasının en önemli fazileti, kul olunduğunun farkına varılmasıdır. İsteyen kişinin, istediğinin ne kadar büyük olduğunu kabul etmesi ve ona yalvarmasıdır.

Dileğin Gerçekleşmesi İçin Çekilecek Zikir Duası

Abdülehad Serhendi hazretleri buyuruyor ki:
70 kere, “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir”okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.

Tek tek 70 kere okunmaz. Tamamı sıralı okunup başa dönülür, bu şekilde, tamamı 70 kere okunur. Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir. İsm-i a’zam, ism-i Celal, Esma-ül Hüsna’dır. Her namazdan sonra okuyana ne mutlu! Hiç olmazsa günde bir defa okumalı. Dilek için kırk gün kadar okumalıdır.

Kısa bilgi: Peygamber efendimizin okuduğu dilek dualar listemizin sonuna geldik ama sitemizde bulunan bir çok farklı dua ile Müslüman kardeşlerimize bir nebze de olsa faydamız olsun istiyoruz. Ayrıca daha fazlası için Okunacak Dualar listemize de mutlaka bir göz atmanızı öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir